HockeyNews
PLUS

Sundström fick en drömstart på comebacken: ”Alltid kul att göra mål”

(9454) Johan Sundström
Bildbyrån

Publicerad: 8 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

KUNGSBACKA. Johan Sundström fick en drömstart på comebacken i Frölunda. 

I säsongens första match fick han se sitt lag vinna mot HV71 – och även själv vara med och bidra med ett mål. 

– Framför mål är där jag hängt mycket, säger han till HockeyNews.se efter matchen. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport


Säsongens första träningsmatch är avverkad för Frölunda. Det blev vinst med 4–3 efter förlängning mot seriekonkurrenten HV71 i Kungsbacka Ishall. Det var också nyförvärvet Johan Sundströms första match sedan han återvände till klubben. 

– Det är en bra känsla. En vinst är alltid en vinst, vi gick för att vinna inför matchen. Skönt att ta med sig en seger här, säger Sundström som fick en drömstart med mål direkt i comebacken: 

– Alltid kul att göra mål. Framför mål är där jag hängt mycket. Jättefint förarbete av (Mats) Rosseli Olsen och Stålberg som vinner puckar och trär in dem runt målgården och lite upp. Jag lyckas hitta en yta och dra den direkt in. Skönt att se den gå in, säger han. 

Sundström kommer närmast från Kunlun Red Star i KHL, där han hade en hackig säsong. Året dessförinnan blev det bara fem matcher för Avangard Omsk. Nu har han kommit hem för att starta om. 

– Ja, på något sätt kan det väl se ut som det. Man väljer sina egna vägar i karriären och för mig just nu är detta jättebra. Jag trivs otroligt bra här, och är tacksam över att vara här, säger han. 

Frölunda tog som bekant dubbla guld i fjol och i år har man spetsat till laget ytterligare. När vi frågar vilka förväntningar man ska ha på laget i år är han snabb med att svara:

– Det är ett nytt kapitel, ett nytt lag. VI har fått in några nya spelare, mig och Lasu inkluderade. Det är lite mer Göteborg som kommer in. Sen finns det en bra grund och trygghet som var med och vann dubbla guld i fjol. Spelidén finns där – så det ser bra ut, säger Sundström som vill vara med och leda laget till ett nytt guld: 

– Det finns en otroligt bra grund att stå på. Jag vill vara med och bidra både offensivt och defensivt, i alla spelformer, och hjälpa Frölunda att vinna. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!